Podobno ten kto jada sałatki ten piękny i gładki. Nie wiem czy to prawdziwe przysłowie- patrząc na moją osobę jadam tych sałatek zdecydowanie za mało. Pewnie dlatego, że zawsze wydawało mi się, że przygotowanie dobrej sałatki zajmuje wiele czasu. Nic bardziej mylnego. Tą sałatkę robi się na prawdę szybko. Jest to jedna z najsmaczniejszych sałatek jakie jadłam. Marynowane pieczarki nadają jej wyraźnego smaku, jednocześnie koperek nadaje jej delikatności. Kolejną zaletą jest to, że jest bardzo tania- z powodzeniem więc można przygotować dla gości, którzy uwielbiają nas odwiedzać pod koniec miesiąca, kiedy zasobność portfela nie jest już taka jaka powinna być:)
Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- 2 słoiczki marynowanych pieczarek (2 razy po 290 g)
- puszka kukurydzy konserwowej
- długi ogórek szklarniowy
- 2 pęczki koperku

- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki musztardy
- sól, pieprz
Uwaga: Jeśli chcesz mieć bardziej dietetyczną wersję sałatki, zamień majonez na jogurt naturalny.
Ilość porcji: ok. 5
Czas przygotowania: ok. 45 min.
Koszt przygotowania: ok. 15 zł






Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńja ostatnio wpadłam w wir przygotowywania sałatek i past kanapkowych:) smaczna sałtka:)
OdpowiedzUsuń