8/29/2014

Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem


Składniki:
* 2 czerwone papryki
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* pół szklanki ryżu
* pół cebuli
* 1 jajko
* pęczek natki pietruszki
* sól, pieprz
* tarta mozarella (ok. 100 g)
* oliwa do wysmarowania naczynia
Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Solimy i pieprzymy od środka. Nakładamy farsz. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut. Posypujemy mozarellą i zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się ładnie zrumieni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger