12/29/2015

Marynowane śledzie z papryką

Składniki:

  • 1 kg śledzi marynowanych
  • słoik papryki marynowanej
  • 2 duże cebule
  • 10 dag rodzynek
  • 5 łyżek ketchupu
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Rodzynki sparzamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni. Paprykę kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z olejem. Dokładamy posiekane warzywa i rodzynki. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i cukrem. Układamy warstwami śledzie, warzywa do wykorzystania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Chłodzimy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.
źródło: przepis własny

Ilość porcji: 8
Czas wykonania: 0,30h
Koszt wykonania: ok. 30 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger