- 1 kg śledzi marynowanych
- słoik papryki marynowanej
- 2 duże cebule
- 10 dag rodzynek
- 5 łyżek ketchupu
- 5 łyżek oleju
- sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Rodzynki sparzamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni. Paprykę kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z olejem. Dokładamy posiekane warzywa i rodzynki. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i cukrem. Układamy warstwami śledzie, warzywa do wykorzystania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Chłodzimy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 8
Czas wykonania: 0,30h
Koszt wykonania: ok. 30 zł
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 8
Czas wykonania: 0,30h
Koszt wykonania: ok. 30 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz