Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka,
- 4 łyżki majonezu,
- 4 łyżki śmietany 18%,
- 25 dag żółtego sera,
- 4 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- curry,
- tłuszcz do wysmarowania naczynia.
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa. Filety nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym uprzednio tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Równomiernie rozsmarowujemy. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Pieczemy około 45 minut.
Źródło: przepis własny
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 1 h
Koszt przygotowania: ok. 25 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz