3/19/2014

Pieczarki w occie


Składniki:
50 dag pieczarek,
4 jajka,
2 szklanki mąki,
 ½ szklanki mleka,
sól, pieprz,
łyżeczka słodkiej papryki,
4 łyżki oleju,
olej do smażenia.
Zalewa: 1,5 l. wody,
szklanka octu,
3 łyżki cukru,
2 łyżki soli,
2 duże cebule,
5 ziaren ziela angielskiego,
3 liście laurowe.
Sposób przygotowania: Pieczarki czyścimy. Większe sztuki przekrawamy na pół. Jajka, mąkę i mleko i olej miksujemy tak długo aż ciasto stanie się gładkie. Dodajemy słodką paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka. Składniki zalewy razem z cebulą zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy pieczarki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger