3/19/2014

Karkówka w majonezie

Składniki:
4 plastry karkówki,
4 duże pieczarki,
1 cebula,
sól, pieprz,
1 ząbek czosnku,
4 łyżki majonezu,
4 łyżki śmietany 18%.
Sposób przygotowania:  Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem majonezowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger