Składniki:
4 kawałki schabu,
4 plastry szynki parmeńskiej,
12 listków bazylii,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz,
mąka do obtoczenia kotletów,
3 jajka,
5 łyżek tartej bułki,
10 dag żółtego sera,
1 łyżka słodkiej papryki,
tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i obsypujemy ziołami prowansalskimi z każdej strony. Na każdym kotlecie kładziemy 3 listki bazylii. Kotlety owijamy szynką tak, żeby większa jej część przykryła bazylię, a mniejsza żeby znajdowała się pod spodem. Ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Mieszamy go z tartą bułką i słodką papryką. Kotlety panierujemy w mące, jajku i tartej bułce z serem. Smażymy na rumiano na każdej ze stron.
Źródło: przepis własny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz