7/29/2014

Zupa z kalarepy z piersią z kurczaka


Składniki:
  • 2 kalarepy
  • 3 marchewki
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 3 garście makaronu (u mnie nitki)
  • 200 ml mleka
  • łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • koperek
Sposób przygotowania: Piersi zalewamy 2,5 l bulionu. Zagotowujemy i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i kalarepę. Po 10 minutach dodajemy makaron. Następnie po 10 min. dodajemy kurczaka i mleko wymieszane z łyżką mąki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Źródło: Beata Woźniak "Bądź fit"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger