10/29/2014

Ryba w koperkowym sosie


Składniki:
* 50 dag filetów z ryby
* sól, pieprz
* mąka do obtoczenia
* tłuszcz do smażenia
* 2 pęczki koperku
* 20 dag żółtego sera
* szklanka kremówki
* łyżka masła do wysmarowania formy
Sposób przygotowania: Filety solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor.  Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut.



1 komentarz:

  1. U mnie był filet z dorsza. Bardzo szybki i prosty pomysł na obiad. A ciągnący się w sosie ser- rewelacja :-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger