Składniki:
·
1,5 szklanki mąki
·
2 jajka
·
2 duże jabłka
·
¾ szklanki mleka
·
łyżka cukru
·
szczypta soli
·
jogurt
·
cynamon
·
cukier do posypania
Sposób przygotowania: Jajka mleko, łyżkę cukru i szczyptę
soli ubijamy za pomocą miksera, powoli dosypując mąkę. Dokładamy jabłka starte
na tarce na grubych oczkach. Mieszamy. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 2 minuty
od czasu wypłynięcia. Podajemy polane jogurtem, posypane cukrem i cynamonem.
Ilość porcji: 2-3
Koszt wykonania: ok. 8 zł
Czas wykonania: ok.
4o min.
Źródło: przepis rodzinny
Przepis dodaję do akcji:
Źródło: przepis rodzinny
Przepis dodaję do akcji:
Smacznie i słodziutko :D Mniam!
OdpowiedzUsuńto jeden z moich deserów z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTakie kluchy to smak dzieciństwa :D
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Nie jadłam od przedszkola;)
OdpowiedzUsuńSmak dzieciństwa mniam
OdpowiedzUsuń