·
2 cebule
· 2 marchewki
· 30 dag pieczarek
· 1 czerwona papryka
· 1 cukinia
· 1,5-2l. bulionu
· 5 łyżek kaszy manny
· 3 łyżki masła,
· 3 łyżki oleju
· sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebule, paprykę kroimy w kostkę, marchewkę w cieniutkie słupki a
pieczarki w plasterki. Na oleju i maśle podsmażamy pokrojone warzywa ok. 10-15
minut. Cukinię kroimy w większą kostkę. Podsmażone warzywa i cukinię
przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy
kaszę manną i gotujemy do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
Czas wykonania: ok. 1h
Ilość porcji- 6-8
Koszt wykonania: ok. 15
złŹródło: "Encyklopedia gotowania.Najlepsze przepisy kuchni włoskiej."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz