8/18/2015

Zupa z cukinią i pieczarkami

Składniki:
·         2 cebule
·         2 marchewki
·         30 dag pieczarek
·         1 czerwona papryka
·         1 cukinia
·         1,5-2l. bulionu
·         5 łyżek kaszy manny
·         3 łyżki masła,
·         3 łyżki oleju
·         sól, pieprz
Sposób przygotowania:  Cebule, paprykę kroimy w kostkę, marchewkę w cieniutkie słupki a pieczarki w plasterki. Na oleju i maśle podsmażamy pokrojone warzywa ok. 10-15 minut. Cukinię kroimy w większą kostkę. Podsmażone warzywa i cukinię przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy kaszę manną i gotujemy do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Doprawiamy do smaku solą     i pieprzem.

Czas wykonania: ok. 1h
Ilość porcji- 6-8
Koszt wykonania:  ok. 15 zł

Źródło: "Encyklopedia gotowania.Najlepsze przepisy kuchni włoskiej."

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger