11/02/2015

Kanapki z pająkami


Składniki:
  • chleb tostowy
  • twarożek 40 dag
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, cukier
  • słoiczek czerwonego pesto
  • czarne oliwki
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania: Twaróg łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy odrobiną cukru. Składamy po 3 kromki chleba. Za pomocy noża usuwamy po bokach skórki. Smarujemy kromki tak, żeby po złożeniu powstały warstwy: chleb, twaróg, pesto, chleb, twaróg, pesto, chleb, twaróg. Po złożeniu przekrawamy kanapki wzdłuż na pół. Czarne oliwki przekrawamy na pół, żeby powstały korpusy pająków. Nóżki wycinamy też z oliwek. Oczka robimy z pesto nałożonego za pomocą wykałaczki. Wierzch kanapek ozdabiamy dodatkowo natką pietruszki.

Ilość porcji: 15
koszt wykonania:  ok. 15 zł
Czas wykonania: 1h

1 komentarz:

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger