2/12/2016

Parówki z serem w boczku

Składniki:

  • 12 parówek
  • 12 plastrów boczku 
  • 25 dag żółtego sera
  • płaska łyżka słodkiej papryki
  • łyżka tymianku
  • 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania: Parówki pozbawiamy osłonek. Nacinamy wzdłóż, nie docinając do końca (jak bułki na hot-dogi. Żółty ser kroimy w grubsze paski. Nadziewamy parówki. Owijamy boczkiem. Spinamy wykałaczkami. Naczynie smarujemy tłuszczem. Układamy parówki. Posypujemy papryką i tymiankiem. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 20 minut.

Ilość porcji: 12
Koszt wykonania: ok. 15 zł
Czas wykonania: 45 minut

3 komentarze:

  1. Pycha ! Jak byłam w liceum lubiłam je obtaczać jeszcze w naleśniku. Na studiach, wiadomo - ubogo, to parówki były w samym naleśniku ;) A teraz już na bogato i tylko boczki większe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tak zrobione parówki, takie weekendowe śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger