2/15/2016

Sałatka na sposób meksykański

Składniki:

  • 2 wędzone udka 
  • pół kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • pół czerwonej papryki
  • pół zielonej papryki
  • pół żółtej papryki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ketchupu
  • łyżeczka przyprawy chili con carne
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy przyprawę chili con carne. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki.

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 0,30h
Koszt przygotowania: ok. 15 zł

4 komentarze:

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger