Składniki:
- 5 plastrów schabu
- 3 jajka
- 20 dag wędzonej kiełbasy
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki chrzanu
- mąka do panierowania
- 2 jajka do panierowania
- tarta bułka do panierowania
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Schab rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Obrane jajka i kiełbasę kroimy w kostkę. Jogurt łączymy z chrzanem. Dodajemy do jajek i kiełbasy. Dodajemy szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab, składamy na pół. Szczepiamy wykałaczkami. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 5
Czas wykonania: 1 h
Koszt przygotowania: ok. 20 zł
Świetny pomysł, pyszny schabik
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie
UsuńPysznie wygląda mięsko :)
OdpowiedzUsuńi wspaniale smakuje
UsuńBardzo fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń