Składniki:
- 50 dag makaronu pełnoziarnistego
- opakowanie pomidorków koktailowych (50 dag)
- 2 czerwone cebule
- pół słoiczka czarnych oliwek
- 3 szczypty chilli
- 1 cytryna
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 5 łyżek posiekanych listków bazylii
- 2 puszki sardynek w zalewie pomidorowej (po 120 g)
- sól,. pieprz
Sposób przygotowania: Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na pół. Cebule kroimy w drobną kostkę. Oliwki przekrawamy na pół. Z cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy do osobnego naczynia. Sardynki lekko rozdrabniamy i podgrzewamy na patelni. Pomidorki, oliwki, cebulę, bazylię łączymy z oliwą i sokiem z cytryny. Dokładamy skórkę z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do sardynek. Chwilę przesmażamy.Dodajemy makaron. Mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy.
Smakowicie :>
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń:)
Zjadłabym teraz takie drugie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMoże i być na drugie śniadanie:)
UsuńSmacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPyszne:D
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńapetyczne danie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńBardzo lubię rybę w każdej postaci :) Pyszności!!!
OdpowiedzUsuń