Takie właśnie szaszłyki robiłam po raz pierwszy i napewno nie ostatni. Dzięki marynacie są bardzo aromatyczne i mają naprawdę niewiele kalorii. Przygotowane w ten sposób szaszłyki można także przygotować na grillu.Składniki:
- 1 pierś indycza (ok. 80 dag)
- 50 dag pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 cukinia
- 1 czerwona cebula
- 50 dag pomidorków koktailowych
- 8 łyżek oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oregano
- 2 szczypty chilli
- sok wyciśnięty z 2 limonek
- sól, pieprz
- sól ziołowa
Ilość porcji: 10-12
Czas przygotowania: 1,15h
Koszt przygotowania: 30 zl.
źródło: przepis własny











ojejku ale pychota ;)
OdpowiedzUsuńMonia B z Polski ;)
Polecam, szczególnie dla tych na diecie:)
UsuńPolecam, szczególnie dla tych na diecie:)
Usuń