Jest wiosna, za oknem słoneczna pogoda. Jak jest wiosna to jeszcze trochę i będziemy mieli Wielkanoc. Do wielkanocnych potraw, które co roku goszczą na moich stole dołączam faszerowane jajka. Za zwykłymi jajkami, gotowanymi na twardo nie przepadam- ale te, faszerowane mogłabym jeść codziennie. Są przepyszne, łatwe do wykonania i tanie. Połączenie pieczarek, świeżego ogórka i natki pietruszki jest rewelacyjne. Jeśli zostanie Wam trochę farszu to z powodzeniem może posłużyć on jako pasta do chleba.Składniki:
- 8 jajek
- 6 średniej wielkości pieczarek
- mały ugotowany ziemniak
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 1/2 ogórka wężowego
- 1 łyżka majonezu

- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- chilli
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Koszt przygotowania: ok. 10 zł










Brak komentarzy:
Prześlij komentarz