3/19/2014

Kurczak z mango i papryczką chilli


Składniki:
2 duże piersi z kurczaka,
łyżka kurkumy, imbiru i chili,
tłuszcz do smażenia,
mango w puszcze,
2 cebule,
1 papryczka chili,
2 łyżki żółtej pasty curry,
mleko kokosowe w puszcze,
sól, pieprz,
2 łyżeczki chili w proszku.
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawami. Smażymy na patelni aż mięso się zarumieni. Mięso przełożyć do garnka. Na tej samej patelni rumienimy pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili. Warzywa przekładamy do mięsa. Do garnka dokładamy pokrojone w kostkę mango. Całość zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy pastę curry i mielone chili. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger