Najsmaczniejszy schab jaki jadłam. Ogólnie nie przepadam za marynatami piwnymi. Dań z piwem robiłam już kilka, jednak z żadnego nie byłam zadowolona. Smak piwa w daniu mi osobiście nie odpowiada. W tym jednak przypadku marynata z piwa i czosnku okazała się strzałem w dziesiątkę. Schab dzięki marynacie jest kruchy i soczysty i niezwykle aromatyczny. Kotlety schabowe podane w takiej wersji idealnie sprawdzą się podane na niedzielny obiad. Najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków z wody i ulubionej surówki.Składniki:
- schab- 4 kotlety
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- estragon- 2 czubate łyżki
- pół szklanki piwa
- 2 jajka
- kwaśna śmietana 18% (20 dag)
- tarta bułka- do obtoczenia kotletów
- tłuszcz do smażenia
Źródło: przepis własny
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 45 minut plus marynowanie mięsa
Koszt przygotowania: ok. 15 zł










Bardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuń