4/30/2014

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej


Składniki:
* 2 piersi z kurczaka
* 0,5 kg pieczarek
* śmietana 18% (330g)
* szklanka bulionu
* 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej
* 5 łyżek musztardy
* sól, pieprz
* tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy je do kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać pietruszką, ja użyłam suszonej.
Źródło: przepis rodzinny

1 komentarz:

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger