·
5 plastrów karkówki
·
5 łyżek ketchupu
·
2 cebule
·
1 czerwona papryka
·
25 dag pieczarek
·
2 pomidory
·
sól, pieprz
Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i
pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę
w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym
układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i
plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1
h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi
dodatkami.
Ilość porcji: 5
Koszt wykonania: ok. 15 zł
Czas wykonania: 1,20 h
Źródło: przepis od znajomej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz