·
1,5 kg żeberek wieprzowych
·
4 jabłka
·
2 szklanki śmietany kremówki
·
2 szklanki bulionu
·
2 garście rodzynek
·
2 łyżki majeranku
mąka do obtoczenia mięsa
· sól, pieprz
· przyprawa korzenna
· tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Żeberka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą korzenną. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Do mięsa dodajemy rodzynki, jabłka pokrojone w ósemki. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze ok. 5 minut.
·
Ilość porcji: 4-5
Czas przygotowania:
1,30h
Koszt wykonania: ok. 22
zł
Źródło: "Claudia"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz