·
1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
·
5 pomidorów
·
2 cebule
·
1 litr bulionu
·
sól. pieprz
·
słodka papryka
25 dag pierożków ravioli
·
2 łyżki masła
Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na
maśle. Dodajemy dynie. Smażymy ok. 10 minut. Pomidory sparzamy wrzątkiem.
Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dynię przekładamy do garnka. Dodajemy
pomidory i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 30 minut. Zupę miksujemy za pomocą
blendera. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy słodką paprykę do smaku. Pierożki przygotowujemy według opisu na
opakowaniu. Zupę podajemy na ciepło z pierożkami.
Ilość porcji: 4
koszt wykonania: ok.
12 zł
czas przygotowania: ok.
45 minut.
Źródło: przepis własny
Przepis dodaję do akcji:
Przepis dodaję do akcji:
Zupa rewelacyjna ! Nigdy nie mogłam przekonać się do dyni, ale po pierwszej łyżce tego kremu już martwiłam się, czy dynia nadal dostępna jest w sklepach :) Bardzo fajny pomysł z dodaniem pierożków ravioli.
OdpowiedzUsuń