10/30/2015

Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli

Składniki:
·         1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
·         5 pomidorów
·         2 cebule
·         1 litr bulionu
·         sól. pieprz
·         słodka papryka
 25 dag pierożków ravioli
·         2 łyżki masła
Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy dynie. Smażymy ok. 10 minut. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dynię przekładamy do garnka. Dodajemy pomidory i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 30 minut. Zupę miksujemy za pomocą blendera.  Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy słodką paprykę do smaku. Pierożki przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zupę podajemy na ciepło z pierożkami.

Ilość porcji: 4
koszt wykonania:  ok. 12 zł
czas przygotowania:  ok. 45 minut.

Źródło: przepis własny

Przepis dodaję do akcji:

  
Jesienne zupy

1 komentarz:

  1. Zupa rewelacyjna ! Nigdy nie mogłam przekonać się do dyni, ale po pierwszej łyżce tego kremu już martwiłam się, czy dynia nadal dostępna jest w sklepach :) Bardzo fajny pomysł z dodaniem pierożków ravioli.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger