10/05/2015

Zupa serowa z mięsem mielonym

Składniki:
  • 3 serki topione po 100 g
  • 50 dag mięsa mielonego
  •  włoszczyzna mrożona (paski) 45 dag
  • 1 duża cebula
  • zioła prowansalskie- 2 łyżki
  • słodka papryka
  • sól. pieprz,
  •  tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania: Serki rozdrabniamy widelcem i zalewamy 2 l. bulionu. Zagotowujemy i czekamy aż serki się rozpuszczą.  W tym czasie mięso podsmażamy na patelni na rumiano, podsmażone dodajemy do bulionu. Dokładamy włoszczyznę. Całość gotujemy ok. 20 minut. Cebulę ścieramy na tarce.  Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut.  Wsypujemy zioła. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Ilość porcji: ok. 6
Czas przygotowania:  ok. 45 min.
Koszt przygotowania:  ok. 15 zł.

Źródło: przepis własny

2 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam tak dobrej zupy. Polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. może i dobre ale o zgrozo ... 3 kostki rosołowe... nieźle spuchnąć od tego można :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger