Składniki:
- 3 serki topione po 100 g
- 50 dag mięsa mielonego
- włoszczyzna mrożona (paski) 45 dag
- 1 duża cebula
- zioła prowansalskie- 2 łyżki
- słodka papryka
- sól. pieprz,
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Serki rozdrabniamy widelcem i zalewamy
2 l. bulionu. Zagotowujemy i czekamy aż serki się rozpuszczą. W tym czasie mięso podsmażamy na patelni na
rumiano, podsmażone dodajemy do bulionu. Dokładamy włoszczyznę. Całość gotujemy
ok. 20 minut. Cebulę ścieramy na tarce.
Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Wsypujemy zioła. Doprawiamy do smaku solą,
pieprzem i słodką papryką.
Ilość porcji: ok. 6
Czas przygotowania: ok.
45 min.
Koszt przygotowania:
ok. 15 zł.
Źródło: przepis własny
Dawno nie jadłam tak dobrej zupy. Polecam :)
OdpowiedzUsuńmoże i dobre ale o zgrozo ... 3 kostki rosołowe... nieźle spuchnąć od tego można :)
OdpowiedzUsuńPyszna zupa. Właśnie dzisiaj zrobiłam na obiad:)
OdpowiedzUsuńZupa jest genialna... Dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń