- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie przyprawy Gyros
- papryka żółta
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy
- szklanka śmietany 30%
- 2 garście cebulki prażonej firmy „RAFEX”
- 4 ziemniaki
- 2 l. bulionu
- sól, pieprz, słodka papryka
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Mięso kroimy w cienkie paski. Mieszamy z przyprawą „Gyros”. Smażymy na patelni na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i cebulkę. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Ilość porcji: ok. 6
Czas przygotowania:
ok. 40 minut
Koszt przygotowania:
ok. 17 zł.Źródło: przepis własny
Super pomysł!!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńCieszę się, że się podoba. Zachęcam do spróbowania:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zupka :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńSwietna zupka! Dzis podalam. Narzeczony zachwycony ☺ Dziekuje
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowała i Pani i narzeczonemu:)
UsuńCzy można zamiast śmietany użyć mleka kokosowego?
OdpowiedzUsuńPewnie że tak. Będzie miała fajny delikatny smak:)
UsuńCzy może być bulion warzywny?
OdpowiedzUsuńOczywiście
UsuńCzy może być bulion warzywny?
OdpowiedzUsuńOczywiście
Usuń