10/05/2015

Zupa gyros

Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • opakowanie przyprawy Gyros
  • papryka żółta
  • papryka czerwona
  • puszka kukurydzy
  • szklanka śmietany 30%
  • 2 garście cebulki prażonej firmy „RAFEX”
  • 4 ziemniaki
  • 2 l. bulionu
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w cienkie paski.  Mieszamy z przyprawą „Gyros”. Smażymy na patelni na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i cebulkę. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Ilość porcji: ok. 6
Czas przygotowania:  ok. 40 minut
Koszt przygotowania:  ok. 17 zł.

Źródło: przepis własny

13 komentarzy:

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger