9/07/2016

Przystawka z melona


Melon to warzywo, które nie do końca mnie przekonuje. Mdłe, niezbyt wyraźne w smaku. Jednak melon podany w ten właśnie sposób trafił w mój gust kulinarny.

Składniki:
  • ćwiartka żółtego melona
  • 1 mozzarella
  • 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
sos:

  • łyżka oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka suszonej bazylii
Sposób przygotowania: Melona obieramy i kroimy na mniejsze, podłużne kawałki. Mozzarellę kroimy w podłużne paski. To samo robimy z szynką. Na melon kładziemy ser, owijamy szynką. Łączymy za pomocą wykałaczki. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Skrapiamy przystawkę.

Ilość porcji: 10 szt.
Czas przygotowania: 0,30 h
Koszt przygotowania: ok. 15 zł


6 komentarzy:

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger