Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1/2 szklanki tartej bułki
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka tymianku
- sól, pieprz
- olej i masło do smażenia
Sposób przygotowania: Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na dwie części tak, żeby powstały cztery porcje. Lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Jajka łączymy z mlekiem. Bułkę dokładnie mieszamy z słodką papryką i tymiankiem. Piersi panierujemy kolejno w jajku, bułce tartej z przyprawami.
Smażymy na złoto z każdej strony.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 45 h
Koszt przygotowania: ok. 12 zł
Smażymy na złoto z każdej strony.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 45 h
Koszt przygotowania: ok. 12 zł
Ale narobiłaś mi smaku na takiego kurczaka. Mam słabość do panierki, więc myślę, że bardzo by mi to posmakowało :)
OdpowiedzUsuń