Składniki:
- 6 pojedynczych piersi z kurczaka
- 1 por
- ananas w puszce (u mnie krojony)
- 6 łyżeczek curry
- 6 łyżeczek tymianku
Sposób przygotowania: Oliwę z oliwek łączymy z octem balsamicznym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżeczka) i curry (1 łyżeczka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 45 minut.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 1,15 h + marynowanie mięsa
Koszt przygotowania: ok. 35 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz