Składniki:
- 50 dag filetów rybnych (u mnie dorsz)
- 20 dag świeżego szpinaku
- 30 dag pieczarek
- 3 duże ząbki czosnku
- 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
- sól
- pieprz cytrynowy
- łyżeczka gałki muszkatołowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania: Rybę kroimy na mniejsze kawałki (jeśli to konieczne). Posypujemy z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w plasterki. No rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek. Smażymy do czasu aż uwolni swój aromat. Dodajemy pieczarki. Czekamy aż odparują nadmiar wody. Dokładamy szpinak. Czekamy aż przestanie być surowy. Jogurt naturalny mieszamy z musztardą i gałką. Dodajemy do szpinaku i pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy rybę (skórą od dołu). Dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 2-3
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Koszt przygotowania: ok. 30 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz