Składniki:
- 6 plastrów chudej szynki
- 1 słoik ciętego selera w zalewie
- 1 duże kwaśne jabłko
- 1/2 dużej cebuli
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku (można zastąpić pietruszką)
- 3 jogurtu naturalnego (można zastąpić majonezem)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania: Seler umieszczamy na sitku, odciskamy z nadmiaru wody. Jabłko kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Jabłko, cebulę i odciśnięty seler dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez (lub jogurt naturalny). Dokładamy szczypiorek, orzechy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdy plaster szynki smarujemy farszem. Zwijamy ciasno w rulonik. Roladki przechowujemy w lodówce kilka godzin, żeby smaki farszu dokładnie się przegryzły
źródło: przepis rodzinny
Ilość porcji: 6 szt.
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Koszt przygotowania: ok. 12 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz