Składniki:
2 piersi z kurczaka,
2 czerwone papryki,
20 dag makaronu (u mnie świderki),
2 duże cebule,
8 ogórków konserwowych,
puszka kukurydzy,
tłuszcz do smażenia;
marynata do kurczaka: łyżka przyprawy maggi w płynie,
łyżka przyprawy do drobiu,
łyżka oleju,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżka słodkiej papryki;
sos: 3 łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany 18%, 3
łyżki ziół prowansalskich,
2 łyżeczki miodu,
3 łyżki musztardy sarepskiej.
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy składniki marynaty. Mięso marynujemy w marynacie min. 2 godziny. Mięso podsmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia. Makaron gotujemy al. Dente. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w półplasterki a paprykę w paski. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce. Wszystkie składniki mieszamy z sosem. Schładzamy w lodówce.
Źródło: przepis własny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz