Składniki:
25 dag pierożków tortellini z ricottą i szpinakiem,
4 pomidory,
1 ogórek wężowy,
1 czerwona papryka,
pół główki sałaty lodowej,
10 dag czarnych oliwek,
pół puszki kukurydzy,
125 g gorgonzol,
natka pietruszki;
Sos: 5 łyżek majonezu,
5 łyżek śmietany,
2 łyżki octu winnego,
3 łyżki musztardy sarepskiej,
sól, pieprz.
Sposób przygotowania: Pierożki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Pomidory kroimy w dużą kostkę a gorgonzolę w drobniutką. Oliwki przekrawamy na pół. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu. Składniki sosu mieszamy w małej miseczce. Sałatkę polewamy sosem na krótko przed podaniem.
Źródło: przepis własny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz