Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka,
4 łyżki curry,
5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
40 dag ciemnych winogron,
10 dag rodzynek,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki gęstej śmietany,
sól, pieprz,
3 łyżki oleju,
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy 3 łyżki oleju i 3 łyżki curry. Do miseczki wkładamy kurczaka i mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka podsmażamy na patelni do czasu aż się ładnie zrumieni (tłuszcz zachowujemy). Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Winogrona przekrawamy na pół. Olej pozostały po smażeniu kurczaka mieszamy z majonezem, śmietaną i łyżką curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos mieszamy ze składnikami sałatki. Sałatkę schładzamy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz