Składniki:
* 2 litry bulionu
* 0,5 kg pieczarek
* czerwona papryka
* 3 cebule
* 35 dag wędzonej kiełbasy
* puszka czerwonej fasoli
* 3 łyżki koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz, słodka papryka
* łyżka mąki do zagęszczenia
Sposób przygotowania: Bulion zagotować. Dodać podsmażone na patelni pieczarki pokrojone w plastry. Paprykę kroimy na cienkie paseczki, cebulę w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Wszystko podsmażamy na patelni i również dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy fasolę i koncentrat pomidorowy. Zupę zaciągamy mąką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Źródło: przepis rodzinny
Bardzo smaczna, nie zaciągałam mąką, nie trzeba było, można rzec...zupa bez glutenu ;)
OdpowiedzUsuń