3/19/2014

Zupa z cukinii z ketchupem


Składniki:
1,5 l. bulionu,
25 dag kiełbasy podwawelskiej,
1 duża cebula,
4 ząbki czosnku,
50 dag cukinii,
1 zielona papryka,
1 czerwona papryka,
5 dag ryżu,
7 łyżek ostrego ketchupu,
2 łyżki suszonego lubczyku,
łyżeczka słodkiej papryki,
sól, pieprz,
 tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania: Kiełbasę pokroić w półplasterki. Podsmażyć na patelni przez ok. 5 minut. Dodać Pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażać tak długo aż warzywa zmiękną. Przełożyć do garnka. Cukinię wraz ze skórką, pokroić w kostkę, obie papryki w paseczki. Podsmażyć na patelni aż warzywa zmiękną. Dołożyć do garnka. Zalać 1,5 l, buliony (może być z kostki). Zagotować. Dodać 5 dag ryżu. Gotować ok. 10 minut. Dodać ketchup, lubczyk i słodką paprykę. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem.
Źródło: przepis własny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger