8/29/2014

Kurczak pod marchewkową pierzynką


Składniki:
* podwójna pierś z kurczaka
* przyprawa do kurczaka
* 2 duże marchewki
* 1 cebula
* ok125 g żółtego sera
* 4 łyżki majonezu
* 4 łyżki gęstej śmietany
* płaska łyżka curry
* oliwa do wysmarowania blaszki
Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy pod przykryciem w temp. ok 180 stopni C ok. 45 minut.



5 komentarzy:

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger