Obiadowa surówka z porem, gruszką i zielonym ogórkiem
Składniki:
1 duży por
2 gruszki
1 wężowy ogórek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania: Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Gruszkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Jogurt mieszamy z majonezem. Mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Witam na moim blogu. Dziękuję, że tu zajrzałeś. Prowadzę go niedługo, ale ciągle zdobywam nowe umiejętności i chcę to robić coraz lepiej. Nigdy nie lubiłam gotować. Jak miałam w domu przygotować jakiś posiłek była to dla mnie największa kara. Wszystko się zmieniło, gdy "poszłam na swoje". Wtedy zaczęłam eksperymentować. Pokochałam gotowanie.... z każdym dniem kocham to robić coraz bardziej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz