- jedna podwójna pierś z kurczaka
- puszka kukurydzy
- puszka białej fasolki
- seler cięty w słoiku
- słoik marynowanych pieczarek
- 10 dag rodzynek
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3-4 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni na złoty kolor. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Seler rozdrabniamy, pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Rodzynki sparzamy i odsączamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki mieszamy. Łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce do czasu aż smaki się przegryzą.
źródło: przepis własny
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 45 minut
Koszt przygotowania: ok. 25 zł
Uwielbiam sałatki z kurczakiem ale niestety mogę jeść tylko drób swojski a o niego trudno;/
OdpowiedzUsuń