12/29/2015

Świąteczna sałatka z kurczakiem i rodzynkami

Składniki:

  • jedna podwójna pierś z kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • puszka białej fasolki
  • seler cięty w słoiku
  • słoik marynowanych pieczarek
  • 10 dag rodzynek
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni na złoty kolor. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Seler rozdrabniamy, pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Rodzynki sparzamy i odsączamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki mieszamy. Łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce do czasu aż smaki się przegryzą. 

źródło: przepis własny

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 45 minut
Koszt przygotowania: ok. 25 zł

1 komentarz:

  1. Uwielbiam sałatki z kurczakiem ale niestety mogę jeść tylko drób swojski a o niego trudno;/

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger