Polędwica wieprzowa to szczególnie uwielbiane przeze mnie mięso. Jest niezwykle delikatna w smaku i krucha. Nie trzeba wcale wielu dodatków, żeby stworzyć z niej danie wyjątkowe. Ze względu na swój kształt świetnie nadaje się do zrobienia różnego przystawek. Połączenie pieczarek i sera gorgonzola jest rewelacyjne. Nadaje polędwiczkom bardzo ciekawy smak a mięso jest tak delikatne,że aż rozpływa się w ustach. Przygotowaną w ten sposób przekąskę podaję na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy. Jest to też bardzo ciekawa propozycja, jeśli ktoś planuje kolację we dwoje. Dla osób, które nie specjalnie przepadają za pleśniowymi serami polecam polędwiczki z szałwią. 
Składniki:

- 2 polędwiczki wieprzowe ( u mnie po 40 dag każda)
- 30 dag pieczarek
- 20 dag sera gorgonzola
- pęczek natki pietruszki
- 6 ząbków czosnku
- sól, pieprz
- olej + masło
Ilość porcji: ok. 20 szt.
Czas przygotowania: ok. 1 h
Koszt przygotowania: ok. 35 zł










Witam,spróbuje,przekaże swoje odczucie.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzekam z niecierpliwością
UsuńPolędwiczka i pieczarki to duet idealny. :)
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuń