W moim domu znowu zagościła zupa. W tygodniu zupy królują u mnie niemal codziennie. Nie ma to jak wrzucić wszystko co popadnie do jednego gara i czekać aż obiad zrobi się sam. Zupę kalafiorową od lat zawsze robiłam z ziemniakami. Czas jednak wypróbować nowe połączenia. Dodatek kaszy jaglanej sprawia, że zupa nabiera oryginalności. Jest przepyszna, łatwa do zrobienia i zdrowa. Zdecydowanie polecam!Składniki:
- 50 dag piersi z kurczaka
- 50 dag kalafiora
- 10 dag kaszy jaglanej (ok. 1/2 szklanki)
- włoszczyzna
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 2-3 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem
- 150 ml jogurtu naturalnego (można zastąpić śmietaną)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ostra papryka
- sól, pieprz

Ilość porcji: 4-5
Czas przygotowania: 1,30 h
Koszt przygotowania: ok. 15 zł










Bardzo lubię zupę kalafiorową, ale z kaszą jaglaną jeszcze nie jadłam. Jestem bardzo ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuń