9/18/2015

Zupa na mleku kokosowym

Składniki:
·         podwójna pierś z kurczaka
·         25 dag pieczarek
·         4 ząbki czosnku
·         1 czerwona papryka
·         szklanka groszku (może być mrożony)
·         pół kapusty pekińskiej
·         2 litry bulionu
·         puszka mleka kokosowego (400 ml)
·         sól, pieprz
·         tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Piersi solimy, pieprzymy     i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. 


Ilość porcji: 4-6
Koszt wykonania:  ok. 15 zł

Czas przygotowania: 1 h

Źródło: przepis własny

2 komentarze:

  1. Od jakiegoś czasu się zastanawiam i szukałam informacji w internecie, czy mleko kokosowe można gotować? Wiesz może?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajna zupa :).Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger