·
podwójna pierś z kurczaka
·
25 dag pieczarek
·
4 ząbki czosnku
·
1 czerwona papryka
·
szklanka groszku (może być mrożony)
·
pół kapusty pekińskiej
·
2 litry bulionu
·
puszka mleka kokosowego (400 ml)
·
sól, pieprz
·
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania: Piersi solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni
na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a
czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż
zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15
minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy
jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Ilość porcji: 4-6
Koszt wykonania: ok. 15 zł
Czas przygotowania: 1 h
Źródło: przepis własny
Od jakiegoś czasu się zastanawiam i szukałam informacji w internecie, czy mleko kokosowe można gotować? Wiesz może?
OdpowiedzUsuńAle fajna zupa :).Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń