Składniki:
- główka młodej kapusty
- 0,5 l. przecieru pomidorowego
- 2 cebule
- włoszczyzna
- 7 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- sól, pieprz
- słodka papryka
- cukier
- pęczek koperku
Sposób przygotowania: Włoszczyznę oczyszczamy i obieramy. Zalewamy 2 litrami wody. Wrzucamy ziele i
liście. Dodajemy łyżeczkę soli i cukru. Gotujemy do miękkości. Warzywa
wyciągamy. Marchew zachowujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy do wywaru razem z cebulą. Gotujemy do miękkości kapusty.
Dokładamy przecier i marchew pokrojoną w plasterki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
i słodką papryką. Podajemy z posiekanym koperkiem
Czas przygotowania: 1,15 h
Koszt: ok. 10 zł
Ilość porcji: 5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz