Uwielbiam pierożki tortellini. Często wykorzystuję je do zrobienia sałatek. Pierożkami tortellini można też zastąpić z powodzeniem makaron. Zupa jest wtedy jeszcze bardziej gęsta i sycąca. Zupa wyszła przepyszna, kremowa i dzięki kwaśnym pomidorowym wyraźna w smaku. Robi się ją bardzo szybko a podana gościom zachwyca smakiem i wyglądem. Spróbujcie i pokochajcie ją tak jak my:)Składniki:
- 25 dag makaronu tortellini o dowolnym nadzieniu
- 25 dag świeżego szpinaku
- puszka białej fasoli
- 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi)
- 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu)
- 1 duża biała cebula
- 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć)
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 2 litry bulionu np. rosołu (można zastąpić wodą)
- szklanka kremówki
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- cukier
Uwaga: Jeśli zupę gotujesz poprzedniego dnia, ser dodaj dopiero następnego dnia tuż przed podaniem.
Ilość porcji: ok. 5-6
Czas przygotowania: ok. 0,45 h
Koszt przygotowania: ok.25 zł










Bardzo fajny pomysł na zupę :) Pysznie Basiu )
OdpowiedzUsuń